-A A+

Vatandaşlar Fatih Sanat Akademisi'nin Cam Boncuk Atölyesi'nde Bir Araya Geliyorlar

Fatih Sanat Akademisi tarafından düzenlenen "Cam Boncuk Atölyesi" katılımcılara cam sanatının en sevilen tekniklerinden biri olan açık alevde şekillendirme tekniğini deneyimleme fırsatı sunuyor.

8 Şubat 2024
Vatandaşlar Fatih Sanat Akademisi nin Cam Boncuk Atölyesi nde Bir Araya Geliyorlar

Fatih Sanat Akademisi tarafından düzenlenen "Cam Boncuk Atölyesi" cam sanatının sevilen tekniklerinden biri olan açık alevde şekillendirme yöntemini deneyimlemek için fırsat sunuyor. Atölye çalışması sırasında 1000 derece sıcaklıkta murano camları eritilerek bal kıvamına getiriliyor ve yer çekimine karşı sürekli döndürülerek şekillendiriliyor. Kullanılan mandrenlerle camlar şekillendirilip atölye sonunda katılımcılara hediye ediliyor. Bu teknikle öğrenilen ilk adımlar arasında yuvarlak boncuk sarma, noktalama tekniği, ince çubuk camlar hazırlama, çizgi çalışmaları, yassı boncuk (örneğin nazar boncuğu) ve form ve desen çalışmaları yer alıyor, böylece katılımcılar cam sanatının temellerini ve detaylarını keşfediyorlar. Atölye katılımcılar tarafından ilgiyle takip ediliyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin