-A A+

Vatandaşlar, Neslişah Sultan Fikir Atölyesi'ndeki “Suyun Harikulade Halleri ve Medeniyetimiz” Etkinliğinde Bilgi Dolu Bir Gün Geçirdi

Neslişah Sultan Fikir Atölyesi tarafından düzenlenen "Suyun Harikulade Halleri ve Medeniyetimiz" Atölyesi’nde Dr. Esra Kırsever, suyun tarihsel ve kimyasal özelliklerini anlatarak katılımcılara suyun insan yaşamındaki önemini vurguladı.

19 Temmuz 2024
Vatandaşlar, Neslişah Sultan Fikir Atölyesi ndeki “Suyun Harikulade Halleri ve Medeniyetimiz” Etkinliğinde Bilgi Dolu Bir Gün Geçirdi

Neslişah Sultan Fikir Atölyesi tarafından düzenlenen "Suyun Harikulade Halleri ve Medeniyetimiz" Atölyesi vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte suyun etimolojisinden kimyasal özelliklerine, tarihten günümüze suyla ilgili hayret uyandıran keşiflere kadar pek çok konu ele alındı.

Atölyede Dr. Esra Kırsever, suyun tarihsel süreçte medeniyetimizi nasıl şekillendirdiğini ve doğumdan itibaren hayatımızdaki vazgeçilmez rolünü detaylı bir şekilde anlattı. Kırsever, suyun hafıza kaydedebilme yeteneği, içilme ve saklanma yöntemleri gibi konulara da değindi. Katılımcılar suyun insan yaşamındaki önemine dair derin bir farkındalık kazandı.

Bilimsel Keşifler ve Uygulamalı Deneyler

Etkinlik boyunca su kristallerinin farklı ortam, ses ve dokunuşlarla nasıl şekil aldığına ve su moleküllerinin yapısındaki değişkenliklere dair çarpıcı örnekler sunuldu. Dr. Kırsever'in mikroskopla incelediği su örnekleri Hicr-i İsmail, Safa Tepesi, Ci’rane, Ravza-i Mutahhara, Uhud ve Kerbela gibi manevi mekanlardan alınan örneklerle ilgi çekti. Katılımcılar bu özel su kristallerini yakından inceleme fırsatı buldu. Atölye katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin