Vatandaşlarımız, Ayvansaray Bahçe'nin Yeşil Domates Turşusu Atölyesi'nde Buluşuyor

Ayvansaray Bahçe’de düzenlenen Yeşil Domates Turşusu Atölyesi’nde katılımcılar hem geleneksel yöntemlerle turşu yapmayı öğreniyor hem de birlikte keyifli bir çalışma gerçekleştiriyor.

25 Eylül 2024
Vatandaşlarımız, Ayvansaray Bahçe nin Yeşil Domates Turşusu Atölyesi nde Buluşuyor

Ayvansaray Bahçe’nin Yeşil Domates Turşusu Atölyesi vatandaşlarımız tarafından ilgiyle karşılanıyor. Geleneksel yöntemlerle turşu yapımının öğretildiği atölyede katılımcılar doğadan toplanan yeşil domatesleri kullanarak kendi turşularını hazırlıyor. Atölye katılımcılara hem bir lezzeti yeniden keşfetme hem de birlikte üretmenin keyfini yaşama fırsatı sunuyor.

Özenle toplanan olgunlaşmamış yeşil domatesler yıkanarak temizleniyor, ardından doğranarak turşu yapımına hazır hale getiriliyor. Katılımcılar kavanozlara tuz, sirke, sarımsak ve nohut ekleyerek geleneksel turşu yapım sürecine katılıyor. Son olarak doğranmış domatesler eklenip kavanozların kapakları sıkıca kapatılıyor. Hazırlanan kavanozlar etiketlenerek katılımcılara hediye ediliyor. Böylece katılımcılar evlerine kendi emekleriyle hazırladıkları sağlıklı bir ürünü götürmenin gururunu yaşıyor.

Bu atölye yalnızca turşu yapımını öğretmekle kalmıyor, aynı zamanda geleneksel yöntemlerin modern yaşamda nasıl sürdürülebileceğine dair farkındalık da kazandırıyor. Katılımcılar yerel ve doğal malzemelerle hazırlanan ürünlerin sağlığa olan katkılarını keşfetme fırsatı buluyor. Bu bağlamda Fatih Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler yerel kültürün korunmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelik önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Yeşil Domates Turşusu Atölyesi aynı zamanda kadınlar için bir sosyalleşme alanı sunuyor. Katılımcılar el becerilerini geliştirirken günlük hayatın stresinden uzaklaşarak keyifli vakit geçiriyorlar. Bu tür etkinlikler toplumsal dayanışmayı güçlendirmek ve geleneksel bilgi birikimini yaygınlaştırmak adına önemli bir platform sunuyor.

Fatih Belediyesi’nin Ayvansaray Bahçe’de düzenlediği bu atölyeler kadınların sosyal hayata katılımını desteklerken yerel üretimi teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu etkinlikler kadınların kendi emekleriyle doğal ve sağlıklı ürünler üretmelerine olanak tanıyarak yerel tarımın ve mutfak kültürünün canlı tutulmasına katkıda bulunuyor.

Ayvansaray Bahçe’de başlayan Yeşil Domates Turşusu Atölyesi geleneksel lezzetlerin modern hayatla buluşturulduğu, kadınların bir araya gelerek sosyal ve eğitici bir deneyim yaşadığı keyifli bir etkinlik olarak öne çıkıyor.