-A A+

Vatandaşlarımız, Fatih Sanat Akademisi'ndeki Dök Boya Atölyesi ile Sanatı Yeniden Keşfediyor

Fatih Sanat Akademisi’nin eğitici ve yaratıcı atölyelerinden Dök Boya Atölyesi katılımcılara soyut sanatın özgürlüğünü ve huzur veren yanını keyifle keşfetme imkanı sunuyor.

7 Eylül 2024
Vatandaşlarımız, Fatih Sanat Akademisi ndeki Dök Boya Atölyesi ile Sanatı Yeniden Keşfediyor

Fatih Sanat Akademisi her yaştan sanatseveri buluşturan atölyeleriyle ilçedeki sanatsal faaliyetlerin merkezi olmaya devam ediyor. Düzenlenen Dök Boya Atölyesi katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Fırça kullanılmadan, akışkan akrilik boyaların doğal hareketleriyle soyut ve dinamik desenler oluşturan bu teknik Pouring Art adıyla biliniyor. Her çalışmanın tamamen benzersiz ve öngörülemez olması tekniğin en dikkat çekici özelliklerinden biri.

Atölye eğitmen rehberliğinde hem teorik bilgi hem de pratik uygulama olmak üzere iki aşamada gerçekleştirildi. Katılımcılar önce Pouring Art tekniğinin temel prensiplerini öğrenerek boya ve tuval uyumunu keşfettiler. Uygulama aşamasında ise kendi tasarımlarını tuval üzerine yansıtma fırsatı buldular. Fırça kullanılmayan bu teknikte renkler serbestçe akarak birbirleriyle doğal bir etkileşim içinde karışıyor. Katılımcılar hayal güçlerini kullanarak özgün ve soyut tasarımlar ortaya çıkardılar.

Pouring Art sanatsal yönünün yanı sıra meditatif bir etki de sunuyor. Renklerin ve şekillerin akışını izlemek zihni ve bedeni rahatlatan bir deneyim sağlıyor. Atölyeye katılanlar sanatın bu rahatlatıcı yönünü keşfederken keyifli vakit geçirdiler.

Fatih Sanat Akademisi sanatseverlere yönelik bu tür yaratıcı ve eğitici atölyeleriyle ilçede sanata olan ilgiyi artırmayı sürdürüyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin