-A A+

Vatandaşlarımız İçin “Riskli Yapı Denetimi” Süreci

Tedbir amacıyla binalarının sağlamlığı hususunda bilgi almak isteyen vatandaşlarımız için hazırladığımız “Riskli Yapı Denetimi” sürecinin işleyişine dair detaylar şu şekildedir:

7 Mart 2023
Vatandaşlarımız İçin “Riskli Yapı Denetimi” Süreci

Fatih Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde hazırlanan lisanslandırılmış kuruluşlardan birine başvuruda bulunulduktan sonra başvurulan kuruluş tarafından riskli yapı tespit raporu hazırlanıyor. Fatih Belediyesi, hazırlanan raporu inceledikten sonra yapının yasa kapsamınca riskli olup olmadığını tespit ediyor ve onay alındıktan sonra yıkım süreçleri başlıyor. Sırasıyla; vatandaşın risk tespiti yaptırması, riskli tespit edilen yapılar, maliklere tebligat gönderimi, riskli yapı tespitine itiraz, riskli yapıların yıktırılması, yıkım süresi ve kontrolü, yıkım kararı, yıkım sonrası uygulama, nitelikli çoğunluğun sağlanması ve satış ve uygulama işlemleri ile süreç nihayete erdirilmiş oluyor. Bu başlıklarla ilgili detaylı bilgi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanlığı tarafından hazırlanan lisanslandırılmış kuruluşların listesi ve Riskli Yapı Broşürü için Tıklayınız.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin