-A A+

Veliler ve Çocuklar, Bilim Fatih'in Atölyelerinde Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor

Bilim Fatih tarafından düzenlenen Baba-Çocuk Bilim Atölyeleri bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artırmayı amaçlıyor. Mars Kolonisi ve Sismograf Düzeneği atölyelerinde çocuklar ve ailelere geri dönüşüm ve yaratıcı düşünme gibi önemli konular hakkında bilgi verildi.

21 Temmuz 2024
Veliler ve Çocuklar, Bilim Fatih in Atölyelerinde Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor

Bilim Fatih birbirinden eğlenceli ve öğretici atölyeleri veliler ve çocuklarla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen Baba-Çocuk Bilim Atölyeleri ilgiyle karşılandı. Atölyeler çocukların bilim ve teknolojiye olan ilgilerini artırmayı ve aynı zamanda ailelerin birlikte kaliteli zaman geçirmelerini amaçlıyor.

Mars Kolonisi Atölyesi

Dünya dışında yaşam alanları kurmak insanlığın en büyük hedeflerinden biri olarak kabul ediliyor. Çocukların ufuklarını bu yönde genişletmek amacıyla düzenlenen Mars Kolonisi Atölyesi katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Etkinlikte babalar ve çocukları dünya dışında kurulacak yaşam alanları için gerekli ihtiyaçları öğrendiler. Bu ihtiyaçlar arasında su, hava, yiyecek ve barınma gibi temel unsurlar yer aldı. Daha sonra Mars'ın yüzey yapısını, iklim koşullarını ve orada hayatta kalmak için gerekli teknolojileri incelediler. Nihayetinde atık malzemeler öncelikli kullanılmak üzere hayal güçlerini kullanarak bir Mars kolonisi maketi inşa ettiler. Bu süreçte çocuklar, geri dönüşümün önemini ve yaratıcı düşünmenin gücünü deneyimlediler.

Teknoloji Atölyesi: Sismograf Düzeneği

Bir diğer etkinlik ise Sismograf Düzeneği Atölyesi oldu. Bu etkinlikte öğrenciler sismograf düzeneğinin hazırlanışını öğrenip kullanacakları malzemeleri tanıdılar. Depremin ne olduğunu, nasıl oluştuğunu ve deprem bilim uzmanlarının depremin büyüklüğünü ve şiddetini nasıl ölçtüklerini tartıştılar. Bu bilgilerin ışığında kendi sismograf düzeneklerini tasarladılar. Atölye boyunca çocuklar ve babaları depremler hakkında derinlemesine bilgi edinirken bilimsel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirdiler.

Gerçekleştirilen atölyeler katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi ve hem çocuklar hem de veliler için eğitici ve keyifli anlar yaşandı. Fatih Belediyesi bu tür etkinliklerle bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artırmayı hedefliyor. Bilim Fatih geleceğin bilim insanlarını ve teknoloji liderlerini yetiştirme yolunda önemli bir adım atmaya devam ediyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin