Yadigâr Kahvesi, Değerli Büyüklerimize Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Fatih Belediyesi'nin 60 yaş üzeri vatandaşlar için hizmet verdiği Yadigâr Kahvesi katılımcılara kitap okuma, müzik dinletileri, geziler ve sağlık atölyeleri gibi çeşitli etkinlikler sunuyor.

8 Ağustos 2024
Yadigâr Kahvesi, Değerli Büyüklerimize Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Fatih Belediyesi yaşlı vatandaşların sosyal hayata daha fazla katılımını sağlamak ve toplumsal bağları güçlendirmek amacıyla Yadigâr Kahvesi'ni faaliyetine devam ediyor. Bu mekan 60 yaş üzeri Fatihlilere uzun süredir hizmet veren bir buluşma noktası olarak öne çıkıyor. Sadece Suriçi Fatih üyelik kartına sahip olan 60 yaş üstü vatandaşların faydalanabileceği Yadigâr Kahvesi haftanın altı günü 11.00-19.00 saatleri arasında kapılarını açık tutuyor. “Yadigâr” ismine uygun olarak bu mekân zamanın izlerini taşıyanların anılarını canlandırabileceği ve yeni dostluklar kurabileceği bir alan olma misyonunu sürdürüyor.

Yadigâr Kahvesi sosyalleşme imkanlarının ötesinde, zengin etkinlik programlarıyla katılımcıların ruhsal ve fiziksel sağlığını desteklemeye devam ediyor. Katılımcılar haftada üç gün, iki farklı grup halinde etkinliklere katılabiliyor. Salı, perşembe ve cumartesi günleri birinci grup; çarşamba, cuma ve pazar günleri ise ikinci grup Yadigâr Kahvesi'nde buluşuyor. Bu gruplar sosyal etkileşimi artıracak şekilde düzenlenen etkinliklerle dolu bir programa dâhil oluyor.

Program kapsamında katılımcılar zihinsel ve bedensel olarak aktif kalmalarını sağlayacak çeşitli etkinliklerden yararlanmaya devam ediyor. Kitap okuma etkinlikleri, klasik müzik dinletileri, kültürel geziler ve masa oyunları gibi faaliyetlerle bireysel ve grup halinde keyifli zaman geçirme imkanı sunuluyor. Ayrıca katılımcıların ruh sağlığını desteklemek amacıyla psikoloji atölyeleri ve sağlıkla ilgili bilgilendirici seminerler düzenlenmeye devam ediyor. FitFatih egzersiz programları ise katılımcıların fiziksel sağlıklarını korumalarına yardımcı olmayı sürdürüyor.

Yadigâr Kahvesi'nin sunduğu hizmetler sadece etkinliklerle sınırlı değil. Katılımcılar kimlik kartlarını kullanarak kahve makinesinden iki adet ücretsiz kahve almaya devam edebiliyor. Ayrıca mekanda sıcak çay ve çorba ikramları da ücretsiz olarak sunuluyor. Bu ikramlar kahvenin samimi ve sıcak atmosferini pekiştiriyor.

Fatih Belediyesi'nin bu sosyal hizmeti 60 yaş üzeri Fatihliler için yalnızca bir sosyalleşme alanı olmanın ötesinde, onları günlük hayatın koşuşturmasından uzaklaştıran huzur dolu bir ortam sunmaya devam ediyor. Yadigâr Kahvesi geçmişle geleceği buluşturduğu bu mekânda her ziyaretçisinin kendini değerli hissetmesini amaçlıyor. Fatih Belediyesi bu projeyle yaşlı bireylerin toplum içindeki yerini güçlendirmeyi ve hayatlarına anlam katmayı sürdürüyor.

Fatih Belediyesi Yadigâr Kahvesi ile bölgedeki yaşlı nüfusun yaşam kalitesini artırmayı ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi devam ettirecek.