-A A+

Yedikule & Ayvansaray Bahçe'den Keyif Dolu Bir "Çilek Reçeli Atölyesi”

Yedikule & Ayvansaray Bahçe'de düzenlenen Çilek Reçeli Atölyesi'nde katılımcılar çilek hasadının ardından uzman şefler eşliğinde çilek reçeli yapımının inceliklerini öğrendiler.

2 Temmuz 2024
Yedikule & Ayvansaray Bahçe den Keyif Dolu Bir  Çilek Reçeli Atölyesi”

Fatih Belediyesi yaz etkinliklerine bir yenisini daha ekleyerek Yedikule & Ayvansaray Bahçe’de düzenlediği Çilek Reçeli Atölyesi ile katılımcılara hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sundu.

Etkinlik katılımcıların bahçedeki çilek tarlalarında çilek hasadı ile başladı. Bahçedeki çilekleri toplayan katılımcılar ardından uzman şeflerin rehberliğinde çilek reçeli yapım sürecine geçti. Özenle hazırlanan masalarda gerçekleştirilen atölyede çilek reçeli yapmanın incelikleri adım adım anlatıldı ve uygulamalı olarak gösterildi.

Reçel yapım sürecinde katılımcılar çileklerin ayıklanmasından şekerle karıştırılmasına, kaynatılmasından kavanozlara doldurulmasına kadar tüm aşamaları takip etti. Kendi elleriyle yaptıkları enfes çilek reçellerini tatmanın keyfini yaşadılar.

Yedikule & Ayvansaray Bahçe’nin düzenlediği etkinlikler hem geleneksel Türk mutfağının yaşatılmasına katkıda bulunuyor hem de katılımcılara doğayla iç içe, keyifli anlar yaşatıyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin