Yedikule Bahçe'de Geleneksel Konserve Atölyesi: Doğayla İç İçe Bir Gün

Yedikule Bahçe’de düzenlenen Konserve Atölyesi'nde katılımcılar doğal ürünler toplayarak geleneksel konserve yapımını öğrendi ve keyifli bir gün geçirdi.

16 Ağustos 2024
Yedikule Bahçe de Geleneksel Konserve Atölyesi: Doğayla İç İçe Bir Gün

Yedikule Bahçe’de düzenlenen Konserve Atölyesi katılımcılara doğayla iç içe bir gün geçirme ve geleneksel konserve yapımını deneyimleme imkanı sundu. Fatih Belediyesi’nin doğal yaşamı destekleme amacı taşıyan projelerinden biri olan bu etkinlik özellikle çocuklar ve aileleri için keyifli bir deneyim oldu.

Sabahın erken saatlerinde Yedikule Bahçe’ye gelen katılımcılar önce bahçenin verimli topraklarında yetişen domates ve biberleri hasat etti. Taze ve doğal ürünlerin toplanmasıyla başlayan atölyede katılımcılar sağlıklı gıda üretiminin temellerini öğrenme fırsatı buldu. Toplanan domates ve biberler temizlendikten sonra geleneksel yöntemlerle doğrandı ve kaynatıldı. Konserve yapımının her aşaması uzmanlar tarafından katılımcılara detaylı bir şekilde anlatıldı.

Hazırlanan konserveler sterilize edilmiş kavanozlara dikkatle doldurularak kapatıldı. Etkinlik sonunda katılımcılara hediye edilen bu konservelerle herkes evine kendi emeğiyle ürettiği sağlıklı gıdalarla döndü. Böylece katılımcılar geleneksel konserve yapımını öğrenirken doğanın sunduğu nimetlerle buluşma fırsatı yakaladı.

Atölye sadece çocuklar ve anneleri değil, aynı zamanda geleneksel tarım ve üretim yöntemlerine ilgi duyan birçok vatandaş tarafından da ilgi gördü. Etkinlik boyunca uzmanlar konserve yapımının püf noktaları, hijyen kuralları ve gıda muhafaza teknikleri hakkında ayrıntılı bilgiler sundu. Katılımcılar doğal ürünleri kendi elleriyle toplamanın ve bu ürünleri sağlıklı bir şekilde muhafaza etmenin inceliklerini öğrenerek etkinlikten ayrıldılar.

Yedikule Bahçe’nin düzenlediği bu tür atölyeler şehir hayatının stresinden uzaklaşmak ve doğayla yeniden bağ kurmak isteyenler için keyifli bir fırsat sunuyor. Bu etkinlikler katılımcılara geleneksel üretim yöntemlerini öğrenme ve günlük yaşamlarına entegre etme imkanı tanırken gıda israfını önleme bilincini de aşılıyor. Fatih Belediyesi, Yedikule Bahçe gibi projelerle doğayla iç içe, sağlıklı ve bilinçli bir toplum oluşturma hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor.

Yedikule Bahçe’de düzenlenen Konserve Atölyesi katılımcılara doğayla iç içe bir gün geçirme ve geleneksel konserve yapımını öğrenme fırsatı sundu. Fatih Belediyesi’nin sürdürülebilir ve doğal yaşamı teşvik eden projeleri toplumun her kesiminden insanı bir araya getirerek doğayla bütünleşmiş bir yaşam tarzını benimsemelerine katkı sağlıyor. Bu tür etkinlikler şehir hayatının karmaşasından uzaklaşmak ve doğanın sunduğu sakinliği yeniden keşfetmek isteyenler için değerli bir fırsat sunuyor.