Yedikule Bahçe'de Geleneksel Lezzet Şöleni: "İncir Reçeli Atölyesi"

Yedikule Bahçe’de düzenlenen İncir Reçeli Atölyesi’nde katılımcılar doğal ortamda hasat ettikleri incirlerle geleneksel reçel yapımını öğrenirken doğayla iç içe huzurlu bir gün geçirdiler.

26 Ağustos 2024
Yedikule Bahçe de Geleneksel Lezzet Şöleni:  İncir Reçeli Atölyesi

Fatih Belediyesi’nin yaz etkinlikleri kapsamında düzenlediği İncir Reçeli Atölyesi, Yedikule Bahçe’yi lezzet tutkunlarının buluşma noktası haline getirdi. Doğanın cömertliğini ve geleneksel mutfağın zenginliklerini bir araya getiren bu etkinlik katılımcılara keyif dolu bir gün yaşattı.

Etkinlik bahçedeki incir ağaçlarından mevsimin en taze incirlerini toplamakla başladı. Katılımcılar güneşin ilk ışıklarıyla birlikte doğanın huzur verici atmosferinde incir hasadının tadını çıkardı. Özenle seçilen incirler doğrudan bahçeden toplandı ve tazeliğini koruyarak atölye masalarına taşındı.

Toplanan incirlerle başlayan atölyede uzman şefler katılımcılara incir reçeli yapmanın inceliklerini detaylı bir şekilde anlattı. İlk olarak incirlerin ayıklanması ve temizlenmesi gösterildi. Ardından şekerle karıştırılarak kıvam alana kadar kaynatılan incirlerin reçel haline dönüşme süreci uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Şefler bu aşamalar sırasında doğru teknikleri ve püf noktalarını paylaştı; reçelin kıvamı, tat dengesi ve muhafazası gibi detaylara dikkat çekildi.

Katılımcılar elleriyle hazırladıkları reçelleri kavanozlara doldururken kendi yaptıkları bu geleneksel lezzeti evlerine götürmenin mutluluğunu yaşadı. Reçel yapımı süresince yapılan sohbetler ve bilgi alışverişi atölyeye katılanlar arasında sıcak bir dostluk ortamı yarattı.

Yedikule Bahçe düzenlediği bu tür etkinliklerle sadece geleneksel Türk mutfağını yaşatmakla kalmıyor, aynı zamanda katılımcıların şehir yaşamından uzaklaşarak doğayla iç içe, huzurlu ve eğitici bir deneyim yaşamasına olanak tanıyor. Bu etkinlikler katılımcılara doğanın sunduğu lezzetleri en doğal haliyle keşfetme ve geleneksel yöntemlerle hazırlanan gıdaların tadına varma fırsatı sunuyor.

Fatih Belediyesi’nin Yedikule Bahçe’de hayata geçirdiği İncir Reçeli Atölyesi bu yazın beğenilen etkinliklerinden biri olarak hafızalarda yerini aldı. Katılımcılar doğal ortamda kendi elleriyle yaptıkları incir reçellerini aileleriyle paylaşmanın keyfini çıkardı.