-A A+

Yedikule Bahçe'de İkinci Muz Hasadı Gerçekleştirildi

Fatih Belediyesi’nin Yedikule Bahçe serasında muzların ikinci hasadı tamamlandı! Bu proje sayesinde şehirde tarım canlanıyor, vatandaşlar kendi gıdalarını üretebiliyor.

1 Temmuz 2024
Yedikule Bahçe de İkinci Muz Hasadı Gerçekleştirildi

Fatih Belediyesi’nin şehirde tarımı desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Yedikule Bahçe serasında yetiştirilen muzların ikinci hasadı başarıyla tamamlandı.

Muz Hasadı

Muz tropik iklim meyvesi olup muz ağacının ömrü yaklaşık 10 yıl sürmektedir. İlk dikimden 10-12 ay sonra ilk hasat yapılabilirken kardeşlenme yöntemiyle çoğalan bu bitki her 8 ayda bir hasat verebilir. Muzlar olgunlaşma sürecinde etilen gazı yayarak sararırlar. Etilen gazının birikimini hızlandırmak için muzları bir torba içine koyarak birkaç olgun elma eklemek yeterlidir. Bu yöntemle muzlar daha hızlı sararır.

Yedikule Bahçe'de gerçekleştirilen muz hasadı Fatih Belediyesi’nin şehirde tarımın geliştirilmesine verdiği önemin bir göstergesi olarak dikkat çekiyor. Bu tür projelerin yaygınlaştırılması şehirde yaşayan vatandaşların doğayla iç içe olabilmesini ve kendi gıdalarını üretebilmelerini sağlıyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin