-A A+

Yeni Kontrollü Normalleşme Süreci Başlıyor

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamayla ülkemizde yeni kontrollü normalleşme dönemi başlıyor. Şehirlerin bulunduğu risk oranına göre değişen normalleşme tedbirleri kapsamında, yüksek risk (turuncu) grubunda bulunan İstanbul’un yeni yol haritası şu şekilde belirlendi:

2 Mart 2021
Yeni Kontrollü Normalleşme Süreci Başlıyor

Hafta sonu pazar günü ile gün hafta içi akşam 21.00 sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma kısıtlamaları bir süre daha devam edecek.
Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar ile 8. ve 12. sınıflar eğitim öğretime açılacak. Liselerdeki sınavlar yüz yüze yapılacak.
Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler Türkiye genelinde faaliyetlerini 07.00 ile 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile sürdürebilecek.
65 yaş üstü ile 20 yaş altı grubundaki vatandaşların sokağa çıkma süresi artırılacak.
Nikâh ve düğünler 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.
Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları da katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecek.
Her hafta risk durumuna göre illerin renkleri yeniden tespit edilecek ve buna göre iki haftada bir normalleşme uygulaması güncellenecek.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin