-A A+

“Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesi Hız Kesmeden Devam Ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Fatih Belediyesi’nin yaz spor okullarında ortaklaşa gerçekleştirdikleri “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi 2019 – 2020 eğitim öğretim döneminde de devam ediyor. Fatih Belediyesi Yedikule Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi’nde ilçedeki ilk ve orta dereceli okullardaki öğrenciler eğitmenler gözetiminde yüzme eğitimi alıyor. Hedef, eğitim öğretim yılı bitimine kadar 20 bin öğrencinin havuzla buluşması ve yüzme eğitimi alması.

13 Ağustos 2020
“Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesi Hız Kesmeden Devam Ediyor

Ağustos ayında Kadırga Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde yaz spor okulları kapsamında kurulan portatif yüzme havuzlarını ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, burada öğrenciler ve velilerinin yoğun ilgisiyle karşılanmıştı.

Bakan Kasapoğlu ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, amaçlarının gençlerimizi sporla buluşturmak olduğunu, yaz tatili boyunca 100 günde 100 bin kişiye yüzme hedeflerinin kısa sürede üzerine çıktıklarını, bu durumun kendilerine hedeflerini yukarıya çıkarmanın gerekliliğini gösterdiğini belirterek, 2020 yılı sonuna kadar 1 milyon kişiye yüzme öğretmeye çalışacaklarını söyledi. Bakan Kasapoğlu, bu projede belediyelerin iş ortağı ve çok önemli bir partner olduğunu belirterek, projenin başlangıcında Fatih Belediyesi’nin hızlı ve pratik davranması sonucunda belediye bünyesinde gerçekleştirilen yaz spor okulları kapsamında 5 okulda kurulan portatif yüzme havuzlarında 4 binden fazla gence 2 ay gibi kısa bir sürede yüzme öğrettiklerini dile getirdi ve Belediye Başkanı M. Ergün Turan ile ekibine teşekkür etti.

Öğrenciler ve velilerden çok olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Bakan Kasapoğlu, Başkan Turan ile imzalanan protokol çerçevesinde yeni kapalı havuzların yapımına yönelik çalışma başlattıklarını anlattı. Bakan Kasapoğlu, bu yeni yapılan kapalı havuzların tamamlanmasıyla 7-24 yılın her günü spor yapan bir toplum gayreti içerisinde olduklarını ve buna da Fatih'ten başlamanın kendisine ayrı bir mutluluk verdiğini söyledi.

Başkan Turan: “Bu Müthiş Proje Fatih’te Hız Kesmeden Devam Ediyor”

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesinin önemine dikkat çekerek, çocukların birçok sportif alana sahip olmalarına rağmen en çok havuzda mutlu olduğunu gözlemlediklerini ve projenin devam etmesine yönelik çalıştıklarını söyledi. Başkan Turan, “Sayın Bakanımızın başlattığı bu müthiş projeyi Fatih’te yıl boyunca hız kesmeden devam ettiriyoruz. Çocuklarımız yüzme havuzundaki bu eğitimi büyük ilgiyle karşıladı. Biz de bu projenin devamı için hafta içi öğrencilerimizi okullarından öğretmenlerinin eşliğinde alıp, havuzda eğitmenlerin nezaretinde yüzme eğitimi almalarını sağlıyoruz. Ortak amacımız memlekete hizmet edecek sporcular çıkartmak ve çocuklarımızın spor yaparak kötü alışkanlıklardan da uzak kalmalarını sağlamak. Bakanımıza desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Her Hafta 600 Öğrenci Havuzla Buluşuyor

Fatih’te hafta için Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri verilen eğitimlerde her hafta 600 öğrenci havuzla buluşuyor ve yüzme eğitimiyle tanışıyor. Fatih Belediyesi, eğitim öğretim yılı sonuna kadar yaklaşık 20 bin öğrencinin havuzla buluşmasını ve yüzme eğitimi almasını hedefliyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin