-A A+

Zabıta Ekiplerimiz Fiyat Artışlarını Denetliyor

Fatih Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçede fahiş fiyat artırımının yanı sıra, etiket ve kasa çıkış fiyatındaki farklılıklar, ürünlerin son kullanım tarihi ile hijyen konularında denetimler yapıyor.

19 Aralık 2020
Zabıta Ekiplerimiz Fiyat Artışlarını Denetliyor

Fatih Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçedeki marketlerde ürünlerin fahiş fiyatlarda satılmasının önlenmesinin yanı sıra, ürünün kasa çıkış fiyatının reyonda yazan fiyattan pahalı olmasının önüne geçebilmek adına gıdanın reyon fiyatı ile kasa çıkış fiyatı arasındaki uygunluğunu kontrol ediyor. Market raflarındaki ürünleri inceleyen zabıta ekipleri, tüm reyonları tek tek gezerek, farklı gruplardaki ürünlerin raf etiketlerindeki fiyat ile kasadaki fiyatını kontrol edip fahiş oranda fiyat artışı yapılıp yapılmadığını denetliyor. Fiyat etiketlerinin yanı sıra yerli ürünlerde logo olup olmadığına dikkat eden ekipler, reyonlardaki ürünlerin son kullanım tarihleri ile işletmelerin hijyen ve genel temizlik yönünden de uygunluğunu kontrol ediyor. Denetimlerde evrakları eksik olan, fiyat etiketleri bulunmayan, reyon ve kasa fiyatları farklı olan işyerlerine yasal işlem yapılmak üzere tutanak tutuluyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin