Sol Menüler

T.C. Fatih Belediyesi

-A A+

JÜRİ ÜYELERİ

COŞKUN ARAL

1 Mayıs 1956’da Siirt’te doğdu. Sırasıyla 14 Eylül İlkokulu, Oruç Gazi Ortaokulu ve Mecidiyeköy Lisesi’nde eğitimini tamamladı. Basın fotoğrafçılığı mesleğine 1974 yılında Günaydın ve Gün gazetelerinde başladı. 1976 yılında Ekonomi ve Politika gazetesinde devam etti.

1977 yılı, kanlı 1 Mayıs olaylarında çektiği fotoğraflarla ilk kez Sipa Press Ajansı yoluyla adını dünya basınında duyurdu. Bu olaya ilişkin fotoğraflarıyla Time, Newsweek dergilerinde yer aldı. Bunu izleyen yıllarda Sipa Ajansı’nın Türkiye muhabirliğini üstlendi. Bu arada Türk basınında da Türk Haberler Ajansı, Milliyet, Hürriyet gazeteleriyle serbest olarak çalıştı.

1980 yılında ilk defa Sipa Press Ajansı adına Türkiye dışında görev aldı. Polonya’da ünlü Gdansk Grevi, İran, Irak olaylarına ilişkin çalışmalarıyla uluslararası platformda adını duyurmaya başladı. 1980, 12 Eylül darbesini daha önce yaptığı arşiv çalışmalarıyla ünlü Newsweek, L’Express dergilerinin kapaklarında ve yüzlerce uluslararası dergi sayfalarında yansıttı.

14 Ekim 1980 günü kaçırılan bir uçakta dünyada ilk kez hava korsanlarıyla bir röportaj gerçekleştirerek, Türk ve dünya basınında adından söz ettirdi. Aynı olayla Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinde ödüller aldı. 1980 yılından itibaren sürekli olarak Lübnan, İran, Irak, Afganistan, Kuzey İrlanda, Çad ve Uzakdoğu’da meydana gelen savaşları görüntüledi. Time, Newsweek, Paris-Match, Stern, Epoca gibi dergiler adına fotoğrafçı olarak mesleğine devam ediyor.

1986 yılında fotoğrafa ilaveten Türkiye’de 32. Gün adına başlattığı savaş TV muhabirliğini asıl mesleği ile birlikte sürdürmektedir. Yapım ve yönetimini üstlendiği Haberci programı Türkiye’nin yanı sıra uluslararası TV kanallarında da yayınlandı.

Coşkun Aral, Türkiye’nin ilk bilgi ve belge kanalı İz Tv’nin kurucuları arasında yer aldı. 2006 yılında Avrupa’da verilen Hot Bird TV Ödülleri’nden bir mansiyonla dönen İz Tv, 2007’de belgesel dalında Hot Bird TV ödülüne layık görüldü.

2012 yılında ODTÜ Üniversite Senatosu kararı uyarınca, mesleğinin gelişmesindeki öncü rolü, örnek kişiliği, ulusal ve uluslar arası başarıları ve ülkesine yaptığı katkılardan dolayı Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

2014’te İsveç’te Landskrona Fotoğraf Festivali tarafından seçilen Coşkun Aral, Landskrona’da çalışmalar yapması için konuk edildi. “Exodus” adını verdiği sergisi şehirde sergilendi.

Türkiye’de ve dünyada birçok sergisi açıldı. 2016 yılında Exodus Déjà vu adını verdiği mülteciler üzerine gerçekleştirdiği sergi projesi, 6 fotoğrafçının da katılımıyla Kuala Lumpur’da gerçekleşti. Haziran 2017’de Ankara’da ve Kasım 2017’de İstanbul’da açılan Exodus Déjà vu sergisi, Şubat 2018’de Bangkok’ta gerçekleştirildi. Proje, dünyadan farklı fotoğrafçıların katılımıyla büyümeye devam ediyor. Aynı isimle kitabı da basılan sergi, dünyanın değişik bölgelerinde sergilenmeye devam edecek.

Coşkun Aral, 2018 yılında Youtube üzerinde “Coskun Aral Anlatiyor” markasıyla yayına başladı. Bağımsız ve kurumsal belgeseller yapmaya devam ediyor.

İHSAN İLZE

İhsan ilze 1970 yılında Eyüpsultan’da doğdu. 1992 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun oldu.1992-1996 yılları arasında İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Kentsel Tasarım programında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1992-1994 yılları arasında İTÜ Mimarlık Fakültesi bünyesinde Döner Sermaye kapsamında çeşitli Tübitak destekli araştırma projelerinde çalıştı. 1994-2019 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çeşitli birimlerde yöneticilik görevlerinde bulundu. 2019 yılı kasım ayında Fatih Belediyesi Başkan Danışmanlığına atanan İhsan İlze evli ve iki çocuk babası olup 1980 li yıllardan itibaren fotoğrafçılıkla uğraşmaktadır. TFSF, İfsak ve Türkiye Fotoğraf Vakfı üyesi olan İhsan İLZE nin yüzden fazla ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödülleri ve dereceleri bulunmakla birlikte, fotoğraf yarışmalarında jüri üyeliğide yapmaktadır.

İSMAİL KÜÇÜK

İsmail Küçük 1962 Bitlis doğumlu.İlköğrenimini Adapazarında tamamladıktan sonra İvriz Öğretmen Okulunu bitirdi.Daha sonra M.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Ana Sanat Dalında öğrenim gördü.

Değişik reklam ajanslarında grafik ve reklam fotoğrafçısı olarak çalışırken,aynı zamanda Türkiyenin birçok yerini gezdi ve gördüğü yerleri görüntüledi.Farklı temalardaki fotoğraflarının sayısı 50.000 i aştı.

İsmail Küçük’ün fotoğrafları Turizm Bakanlığı tarafından Türkiyeyi tanıtan afiş ve broşürlerde kullanıldı.Kültür Bakanlığı tarafından hazırlanan bir ansiklopedinin fotoğraflarını çeken sanatçının halen yurtiçi ve yurtdışındaki birçok özel koleksiyonda eserleri bulunuyor.

Çeşitli kitap ve süreli yayınlarda çalışmaları yer alan İsmail Küçük,1994 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fotoğraf Yarışmasında birincilik,1995 Bilişim Fuarı Fotoğraf Yarışmasında birincilik,1996 Sami Güner Fotoğraf Yarışmasında birincilik,1997 Pendik Belediyesi Fotoğraf Yarışmasında mansiyon ödüllerine hak kazandı.

Reklam fotoğrafçılığının yanında fotoğraf ve resim çalışmalarını özel atölyesinde sürdüren sanatçı ikisi Amerika New Yorkta,daha sonra Tahran Sanatcilar Evinde ,Dubai Kultur bakanligi davetlisi olarak Dubai de,2017 Beyazit devlet kutuphanesinde bir tanesi de Kahire Amerikan Üniversitesi olmak üzere kişisel sergiler açtı.

Ismail Kucuk Turkiye Fotograf Vakfi kurucu uyesi,Uluslararasi Zfotofest fotograf festilali proje koordinatoru olup bu festivalde yetistirme yurdu ogrencileriyle atolye calismasi yapmistir.yaklasik 30 fotograf yarismasinda juri uyeligi yapmistir.

İZZET KERİBAR

1936 yılında İstanbul'da doğan İzzet Keribar, genç yaşından itibaren fotoğrafa karşı ilgi duydu. 1957’de askerliğini yapmak üzere gittiği Kore'de, bir yıl boyunca fotoğraf çekerek, tekniğini ve deneyimini geliştirdi.

Keribar, uzun bir aradan sonra, 1980 yılında, tekrar fotoğrafa yöneldi. Sanatçı, o yıldan beri yurt içinde ve yurt dışında fotoğraf amaçlı geziler düzenlemekte. Türkiye ve dünya fotoğraflarını hem dia hem de dijital ortamdaki çalışmaları, ülkemizin en önemli arşivlerinden birini oluşturmaktadır.

İzzet Keribar Türkiye’de birçok derneğin onur üyesidir. . Uluslarası Fotoğraf Federasyonu tarafından 1985 yılında A.FIAP (Sanatçı), 1988 yılında da E.FIAP (Ekselans) ünvanları ile onurlandırıldı. 1982 yılından beri, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda kişisel fotoğraf sergisi ve dia gösterisi gerçekleştiren ve birçok kitabı yayımlanan Keribar, birçok kuruluşta fotoğraf kurslarına hocalık yapmakta , Türkiye'de düzenlenen fotoğraf yarışmalarının jürilerinde sık sık yer almaktadır.

Gerek ulusal, gerekse uluslararası fotoğraf yarışmalarında birçok ödül sahibi olan ve son 20 yıldan beri fotoğrafçılığı profesyonel bir meslek olarak yürüten Keribar, bu sanat dalının Türkiye’de gelişmesine, fotoğraflarıyla da Türkiye’nin de yurt dışında tanınmasına yardımcı olmaktadır. 2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığının Büyük Sanat ödülüne 2018 yılında da Cumhurbaşkanlığı Büyük Kültür ve Sanat ödülüne layık görülmüştür.

LEYLA EMEKTAR

1972 yılında Adana’da doğan fotoğrafçı, İlk-Orta-Lise eğitimini aynı ilinde tamamladıktan sonra, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünü bitirip,1995 yılında Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak Öğretmenliğe başlamış, aktif olarak görevini sürdüren sanatçı, aynı zamanda ,yarı zamanlı olarak Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümünde ders vermiştir.

Fotoğraf dernekleri ve fotoğraf gruplarına Work Shop şeklinde eğitimler vermekte olan sanatçı, Uluslararası Fotoğraf Sanatı federasyonu (FIAP) tarafından 2012 yılında AFIAP, 2014 yılında EFIAP ünvanını almaya hak kazanmıştır.

2014 yılında Global Photographıc Union (Küresel Fotoğraf Birliği) tarafından GPU CR2 ünvanı verilmiştir. Eserleri, Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda 250‘den fazla ödüle layık görülmüştür.

2013 yılında A.B.D. California Dijital sanatlar müzesi tarafından eserlerine Yıldız Sanat Ödülü (Stellar Art Awards) verilmiş. Bir eseri, Portekiz’de bulunan Ovar Museum’a alınmış.

2010-2012 ve 2014 yıllarında üst üste 3 kez Devlet Fotoğraf yarışmasında Creative fotoğraf alanında, başarı ödülü almıştır.

2015 yılında UNESCO ve Chine HPA (Humanıty Photo Awards) tarafından ortak düzenlenen belgesel portfolyo yarışmasında başarılı bulunarak, Çin’e davet edilmiştir.

Avusturya’da yapılan “The Alfred Fried Photography Award” fotoğraf yarışmasını kazanarak Dünya Barış Fotoğraf ödülleri törenine davet edilmiş ve Dünyada, 2016 yılı Barış fotoğraf ödüllerine layık görülen beş fotoğrafçıdan birisi olmuş ve eseri, kalıcı olarak Avusturya Parlamento Müzesine alınmıştır.

2016 yılında İtalya, Siena’da düzenlenen Uluslararası fotoğraf festivalinde,127 ülke ve 45.000 fotoğraf arasından, seyahat kategorisinde, birincilik ödülünü almaya hak kazandığından, İtalya’ya davet edilmiş ve “Altın Pangea” ödülünü Türkiye’ye getirmiştir.

2016 yılında Birleşik Arap Emirliklerinde Hamdan Bin Muhammed Bin Rashid Al Maktoum’un Dubai’de düzenlediği ‘’HİPA ‘’yarışmada Creative alanında dereceye girerek Dubai’ye davet edilmiştir.

2017 yılında gezi fotoğrafçılığı , 2018 yılında ise creative alanında ödüllendirilmek üzere Sharjah Emirliğinin davetlisi olarak Birleşik Arap Emirliklerine davet edilmiştir.

2018 yılında Çin’de Dünyanın en iyi 10 fotoğrafçısı mottosuyla düzenlenen belgesel fotoğraf yarışmasında dereceye girerek Çin’e davet edilen on fotoğrafçıdan biri olmuştur.

2019 yılında Seul’da yapılan Uluslarası festivale davet edilerek fotoğrafları Seul’de festival boyunca sergilenmiştir.

Uluslararası önde gelen Fotoğraf dergilerinde kişisel röportajları yayınlanmıştır.

“Yaşamın Öteki Yüzü” isimli interaktif fotoğraf sergisini, fotoğraf sanatçısı Kemal KAYA ile birlikte gerçekleştirerek,Türkiye’de bir ilke imza atmıştır.

Engelli bir bireyin günlük yaşantısını ve yaşama bakış açısını konu alan, belgesel nitelikli bir proje “Sezer’in Günlüğü” isimli fotoğraf sergisini, fotoğraf sanatçısı Hakan TOKUÇ ile birlikte gerçekleştirmiştir.

Çeşitli Ulusal ve Uluslararası fotoğraf festivallerine, kişisel ve karma sergiler ile katılmaktadır. Ulusal ve Uluslararası çeşitli fotoğraf yarışmalarında jüri üyelikleri yapmaktadır. Yaratıcı (Creative) fotoğraf çalışmalarına devam etmektedir. Evli ve iki çocuk annesidir.

MURAT GÜR

1970 yılında Almanya’da dünyaya gelen Murat Gür, 9 Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 1986 yılında ilk fotoğraf makinesiyle tanışarak fotoğraf kariyerine başladı. Arkadaşlarıyla birlikte 9 Eylül Üniversitesi İİBF Fotoğrafçılık Kulübünü kurdu. 1992-1993 yılları arasında Turkish Daily News Gazetesi İzmir bürosunda muhabirlik yaptı. 9 Eylül Üniversitesi öğrencileri tarafından çıkarılan Özgür Üniversiteli gazetesinde yazılar yazdı.

2007- 2015 yılları arasında PhotoWorld Dergisi Genel Yayın Yönetmenliği ve Eğitim Koordinatörlüğünü üstlendi. Türkiye Fotoğraf Vakfı ve İstanbul Fotoğraf Müzesi Fotoğraf Dostları Derneği’nin yönetim kurulu üyeliğini yapan sanatçı, THY Skylife Dergisi Fotoğraf editörlüğü, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümünde öğretim görevlisi, bir çok özel kurumda fotoğraf, video ve sinema dersleri eğitmenliği görevlerini üstlendi. Bir çok sergi ve panellere katıldı, küratörlük yaptı. Yeditepe Istanbul 2018 Bienalinde, Macaristan ve Çin'de Uluslararası Fotoğraf Festivallerinde çalışmaları sergilendi.

Yayınlara fotoğraflar çeken ve pek çok sosyal sorumluluk projesine katılan sanatçı; ZFotoFest Uluslararası Fotoğraf Festivali’nde Sanat Yönetmenliği yaptı. Z (Kültür,Sanat ve Şehir) Dergisinde Fotoğraf Editörlüğü, Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde fotoğraf eğitmenliği, Türkiye Fotoğraf Vakfında yöneticilik ile Ulusal/Uluslarası birçok fotoğraf yarışmasında jüri üyeliği yaptı/yapıyor. Leica Türkiye bünyesinde fotoğraf sohbetleri ile, fotoğraf dünyasının önemli isimlerini ağırlıyor.

MUSTAFA YILMAZ

Aslen Erzurumlu olan Mustafa YILMAZ 1961 Isparta doğumludur. Evli ve 3 çocuk sahibidir. Fotoğrafa 1998 yılında başlamıştır. Anadolu medeniyeti, mimarisi, coğrafyası ve insanı başlıca çalışma konularını oluşturmaktadır. Bu vesileyle Türkiye'nin büyük bölümüne fotoğraf amaçlı geziler yapmıştır. Ankara, Bolu, Çorum, Konya, Safranbolu, Samsun, Sinop ve İstanbul'da kişisel sergiler açmış, karma sergilere katılmış ve dia gösterileri sunmuştur. Başta Skylife olmak üzere çeşitli dergi ve kitaplarda yazıları ve fotoğrafları yayınlanmıştır. Fotoğraf yarışmalarında ödüller kazanmıştır.

2005 yılında çekimleri iki yıl süren Hasankeyf'in mimari, tarihi dokusu ve günlük yaşamını yansıtan "Dört Mevsim Hasankeyf" isimli Fotoğraf albümü yayınlamıştır. Çekimleri yaklaşık bir yıl süren, yazılarını Prof. Dr. İlber ORTAYLI'nın yazdığı, Eylül 2007 yılında Kaynak Yayınlarından çıkan "Mekanlar ve Olaylarıyla Topkapı Sarayı" kitabı, yazıları Murat SÜLÜN tarafından yazılan Aralık 2007 yılında Kaynak yayınlarından çıkan "Abideleri ve Günümüze Mesajlarıyla Diyar-ı Mevlana" kitabı, 2006 yılında Maltepe Belediyesi tarafından yayınlanan "Maltepe'de Yaşam" isimli kitabı, Kültür Bakanlığı Türk ve İslam Eserleri Müzesi yayını olan "1400. Yılında Kur'an Sergisi" kitabı ve Gürsoy Grup yayınlarından çıkan "Piyale Paşa Camii" kitabının fotoğraf çekimlerinin yanısıra birçok kitap çalışmalarına fotoğraf olarak katkısı olmuştur. Şu sıralarda hala çekimler yapmakta ve fotoğraf öğretmeni olarak ders vermektedir.

Prof. Dr. ÖZER KANBUROĞLU

1964 yılında İstanbul’da doğdu. 1994 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü, Fotoğraf Ana Sanat Dalı’nda lisans eğitimini; 1998 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü, Fotoğraf Ana Sanat Dalı’nda yüksek lisans eğitimini; 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gazetecilik Ana Bilim Dalı’nda doktora eğitimini tamamladı. Çeşitli dergilerde yazı işleri müdürlüğü, yazı işleri müdür yardımcılığı ve editörlük yaptı. “İzlenimler”, “Detaylar”, “Sepetçiler”, “Mimariler” ve “Öyküler” adlı sergilerini çeşitli etkinliklerde sergiledi. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda 140’a yakın ödül kazandı. 200’ü aşkın makalesi

çeşitli dergilerde yayımlandı. Yurtiçi ve yurtdışında birçok konferans verdi. 50’ye yakın bildirisi ulusal ve uluslararası sempozyumlara kabul edildi. Yurtiçi ve yurtdışında 30’un üzerinde gösteri yaptı. Fotoğrafları 40’ın üzerinde ülkede sergilendi. 7 belgesel filmin hem görüntü yönetmeliğini hem de yönetmenliğini

yaptı. 2001’de FIAP (Uluslar arası Fotoğraf Sanatı Federasyonu) tarafından

uluslararası yarışmalardaki başarılarından dolayı AFIAP (Artist of FIAP) unvanı ile

onurlandırıldı. 2003’te “Kaybolan Meslekler”,2004 “Denemeler”, 2007’de “Atatürk Fotoğraflarının Çekilmesi ve Arşivlenmesi”, 2008’de “Atatürk ve Kadın” ve 2010’da “Fotoğrafla Geçen Hayatlar” adlı araştırma projelerini tamamladı. 2003’te İspanya Fotoğraf Konfederasyonu tarafından desteklenen

“Photographers of The End of The Millennium” adlı projede yer alarak “Milenyum Fotoğrafçısı” seçildi. 2002’de yardımcı doçent, 2004’te doçent, 2009’da profesör oldu. Marmara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi’nde 22 yıl öğretim üyesi, bölüm başkanı, dekan yardımcısı, konservatuvar müdürü, enstitü müdürü ve dekan olarak görev yaptı. Temel

Fotoğraf Bilgisi, Fotoğrafta Çekim Teknikleri, Basında Haber Fotoğrafı Kullanımı, A’dan Z’ye Fotoğraf, Yeni Başlayanlar İçin Fotoğraf, Fotoğrafta Kompozisyon, Mimari Fotoğraf, Amatörler İçin Dijital Fotoğraf, Dijital Fotoğraf Rehberi, 100 Soruda Dijital Fotoğraf, Dijital Fotoğrafta Yaratıcı Teknikler, İyi Fotoğraf Nasıl

Çekilir?, Fotoğrafın Temel Prensipleri, Fotoğrafın Büyüsü Işık, Haber Fotoğrafçılığı, Dijital Fotoğrafta Pozlandırma, Gece Fotoğrafları Nasıl Çekilir?, Tüm Yönleriyle Mimari Fotoğraf, Manzara Fotoğrafları Nasıl Çekilir?, Makro Fotoğrafları Nasıl Çekilir?, Portre Fotoğrafları Nasıl Çekilir?, adlı kitapları; “Mimariler”, “Sepetçiler” ve “Öyküler” adlı albümleri bulunan Kanburoğlu, FIAP ve FOTOGEN üyesidir. Belgesel filmlerde yönetmenlik ve görüntü yönetmenliği de yapmakta olan Kanburoğlu, halen İstanbul Aydın Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde dekan olarak görev yapmaktadır.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin